De beste tips om het metabolisme te versnellen

Tips om het metabolisme te versnellen

Wat kunnen we allemaal doen om het metabolisme te versnellen? Het metabolisme versnellen is niet zo moeilijk.

Tip 1 Slaap voldoende

Voldoende slapen zorgt ervoor dat onze hormonen in balans blijven en dat we voldoende groeihormoon kunnen aanmaken op een natuurlijke manier. Het groeihormoon zal er op zijn beurt voor zorgen dat het metabolisme gaat versnellen.

Tip 2 Meer bewegen

Meer bewegen zal ertoe bijdragen dat we meer calorieën gaan verbranden gedurende de dag. Maar dat zal ook resulteren in een sneller metabolisme. Een snelle stofwisseling die uiteindelijk zal blijven aanhouden tot enkele uren na de activiteit.

Dat hoeft daarvoor zeker niet altijd gaan om te sporten. We kunnen het metabolisme ook versnellen door simpelweg actiever te zijn.

Dat kan door bijvoorbeeld te spelen met de kinderen of met de hond…

Wanneer we elke week een uurtje extra beweging inlassen zullen we het verschil snel merken.

Tip 3 Neem een ontbijt

Wanneer we meteen na het opstaan een ontbijt nemen, geven we onze spijsvertering meteen de opdracht om in gang te schieten. Na de nachtrust heeft het metabolisme bijna stil gelegen. Voeding eten meteen na het opstaan is een goede manier om deze passieve toestand om te zetten in een actieve toestand. En zal er voor zorgen dat we gedurende de dag meer calorieën gaan verbranden.

Daarnaast zal een ontbijt ook helpen om gedurende de dag minder te gaan eten. Doordat we het hongergevoel niet opsparen tot het middagmaal. Zullen we sneller voldoende hebben gegeten waardoor we uiteindelijk een lager eindtotaal aan calorieën zullen hebben op het einde van de dag.

Tip 4 Maak het pikant

Pikante voeding zorgt voor een sneller metabolisme. Doordat het lichaam gaat opwarmen, we gaan transpireren, gaat ook de stofwisseling sneller gebeuren.

Je kan makkelijk wat extra peper aan de voeding toevoegen. Of je kan lekkere gerechten met pepers gebruiken in je voeding.

Plaats een reactie